Nieuws

september 2021

Beste LVV-leden,

Eind oktober kunnen we ons verheugen op een nieuwe Brachytron special: de Atlas van de libellen van West- en Centraal-Azië (inclusief Turkije en Midden-Oosten). De taal is Engels. Kan je ons voor 1 oktober op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  laten weten als je geen behoefte hebt dit exemplaar te ontvangen. Je sponsort dan een exemplaar voor een student in de regio. Als je niets doet krijg je dit extra nummer gewoon toegezonden.

Ben je geen lid, dan kan je deze speciale editie ook aankopen voor 25 euro + portkosten of je kan het meenemen op de studiedag. Graag je naam doorgeven info@odonata als je een exemplaar wilt hebben.

 

september 2021

Deze gezamelijke uitgave van de British Dragonfly Society, de Centre for Environmental Data and Recording en de Biological Records Centre, is zelfs voor wie de Engelse taal niet echt machtig is, zeker de moeite waard om door te nemen. Overal worden wel de Engelse soortnamen gebruikt, en dat is een beetje vervelend, maar helemaal achteraan vind je een lijst met wetenschappelijke en Engelse namen, wat zeker wat helpt. Grappig is wel dat hun lijst van Engelse en Ierse namen voor heel wat soorten anders is dan een bijgevoegde lijst van Europese namen in het Engels.

juli 2021

Via de soortenmeetnetten willen het INBO en Natuur en Bos betrouwbare informatie verzamelen over prioritaire soorten in Vlaanderen. Deze meetnetten bestaan uit een aantal vastgelegde plaatsen waar vrijwilligers gestandaardiseerde tellingen uitvoeren onder coördinatie van Natuurpunt Studie. Deze langetermijnmonitoring startte in 2016.