Nieuws

De LVV libellenstudiedag gaat door op 23 februari 2019;  graag op voorhand inschrijven via deze link  SCHRIJF HIER IN. Nadien is er een gezamenlijk etentje in een restaurant in Mechelen. Schrijf je in vóór 1 februari 2019 als je graag deelneemt.

 

LVV23022019 def 


15 oktober 2018

zadellibel hansmatheve
foto: Hans Matheve


Dat veel vogels in de herfst honderden kilometers afleggen, is algemeen bekend, maar dat sommige libellen dat ook kunnen, is minder geweten. De zadellibel is zo’n soort die duizenden kilometers kan afleggen. Deze Afrikaanse libel wordt de laatste jaren wel vaker in België gemeld, maar het voorbije weekend vond een ongeziene influx plaats.

Naturalis Biodiversity Center, Leiden vraagt aan privé verzamelaars om via deze link de enquête over de omvang, strekking en digitalisering van privé natuurhistorische collecties in Europa in te vullen.  Deze enquête is onderdeel van het ICEDIG (Innovation and consolidation for large scale digitisation of natural heritage) project, welke het ontwerp zal leveren voor de nieuwe onderzoeksinfrastructuur DiSSCo (Distributed system of scientific collections), beide gefinancierd vanuit de EU (zie icedig.eu en dissco.eu).