Nieuws

Naturalis Biodiversity Center, Leiden vraagt aan privé verzamelaars om via deze link de enquête over de omvang, strekking en digitalisering van privé natuurhistorische collecties in Europa in te vullen.  Deze enquête is onderdeel van het ICEDIG (Innovation and consolidation for large scale digitisation of natural heritage) project, welke het ontwerp zal leveren voor de nieuwe onderzoeksinfrastructuur DiSSCo (Distributed system of scientific collections), beide gefinancierd vanuit de EU (zie icedig.eu en dissco.eu).

4 augustus 2018

vierkante foto marc tailly

Wij ontvingen vandaag het droeve nieuws van het plotse overlijden van ons bestuurslid Marc Tailly.  Marc was al vele jaren zeer actief in onze vereniging, en steeds aanwezig op onze libellenexcursies. Onze gedachten zijn vandaag vooral bij zijn echtgenote, kinderen, familie en vrienden.

De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring onder genodigden, Uw medeleven betuigen kan hier.

14 juli 2018

Het was weer een aantal jaren geleden dat ik een afgelegen plasje in het Groesgoor in Dessel bezocht: een verlaten weekend/visvijver met een mooie watervegetatie. Een groot stuk van de vijver staat vol met kranswieren maar er komt ook Glanzend Fonteinkruid, Kikkerbeet en Krabbenscheer voor – wellicht langgeleden uit het tuincentrum meegebracht. Kleine roodoog-, kanaal-, azuur- en koraaljuffer hebben er hun vaste stek en zijn goed fotografeerbaar vanuit het water.